Produkt dnia
MĄKA GROCHOWA 500g
MĄKA GROCHOWA 500g
5,00 zł
szt.
PŁATKI Z KOMOSY RYŻOWEJ 250G
PŁATKI Z KOMOSY RYŻOWEJ 250G
9,50 zł
szt.
Majonez kielecki tubka 450ml
Majonez kielecki tubka 450ml
9,99 zł
szt.
CHRZAN TARTY BIO 180 g
CHRZAN TARTY BIO 180 g
7,15 zł
PRZYPRAWA DO KURCZAKA PIECZONEGO BIO 110 g
PRZYPRAWA DO KURCZAKA PIECZONEGO BIO 110 g
16,88 zł
Jabłko liofilizowane  proszek BIO, 20g
Jabłko liofilizowane proszek BIO, 20g
16,99 zł 13,99 zł
szt.
Żurek polski żytni 230g
Żurek polski żytni 230g
4,90 zł
szt.
Żel antybakteryjny Konopie Polskie 100 ml
Żel antybakteryjny Konopie Polskie 100 ml
21,99 zł 14,99 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Makaron z pełnoziarnistej pszenicy durum + sos śmietankowy z cukinią, boczniakami i pomidorkami cherry.

składniki:

- makaron pełnoziarnisty durum 
- cukinia
- boczniaki
- cebula
- pomidorki cherry
- ząbek czosnku
- smiatana 30%
- świeża bazylia
- sól
- pieprz biały
- parmezan tarty
- oliwa z oliwek

Na oliwie z oliwek podsmażam cebulkę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz boczniaki. Następnie kiedy cebula i boczniaki są już miękkie dodaje do nich cukinie pokrojoną w cienkie plastry ( ja użyłem nożyk do sera żółtego) i podsmażam przez około 2-3 min aż cukinia będzie al dente. Na sam koniec dodaję pomidorki cherry, posiekaną bazylię i zalewam całość śmietaną 30% i mieszam ze sobą. Sos doprawiam do smaku przyprawami i podaje z makaronem posypanym parmezanem.
Ilość składników według uznania.
Czas wykonania około 20-25 min

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl