IO Kucharz burger

Składniki na bułki
💥 300 g semoliny pełnoziarnistej

https://insulinoopornykucharz.pl/…/MAKA-SEMOLINA-DURUM-…/164

💥 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej typ 2000

https://insulinoopornykucharz.pl/pl/p/MAKA-PSZENNA-PELNE-ZIARNO-TYP-2000/295


💥 łyżka rozpuszczonego masła
💥 drożdże instant opakowanie
💥 250- 300 ml ciepłego mleka
💥 łyżeczka soli
💥 czarny sezam do posypania
💥 jajko do posmarowania wierzchu bułki
Składniki do środka:
💥 stek dojrzewający zmielony maszynką
💥 sałata lodowa
💥 pomidor
💥 ogórek małosolny
💥 cebula biała (pokrojona w drobną kostkę i moczona w wodzie około 1 h straci swój ostry smak i będzie smakować jak w znanej sieci restauracji z hamburgerami ) ;)
💥 ser żółty
💥 kukurydza
💥 keczup
https://insulinoopornykucharz.pl/…/Wiejski-ketchup-z-ja…/156

💥 musztarda
https://insulinoopornykucharz.pl/…/MUSZTARDA-DELIKATESO…/250
💥 majonez
💥 sól
💥 pieprz

Przepis na bułki:
W misce łączę wszystkie składniki na ciasto i zagniatam. Kiedy ciasto odchodzi od ręki formuję je w kulę, przykrywam ściereczką i odstawiam na minimum 1 h do wyrośnięcia. Z wyrośniętego ciasta formuję 4 lub 6 bułek i odstawiam jeszcze na jakies 30 -40 min do dalszego wyrastania. Po tym czasie smaruję bułki roztrzepanym jajkiem i posypuję czarnym sezamem. Piekę w nagrzanym piekarniku na 230 stopni przez 15-20 min.

 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl